Gevulde varkenshaas met geitenkaas en appel
Zelf gevulde varkenshaas maken? Dat valt bij iedereen in de smaak en is zo’n klassieker die niet in je receptenboek mag ontbreken.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 10 g boter in een koekenpan en bak de sjalotten op de snijkant 10 min. op een middelhoge stand. Neem uit de pan en leg met de snijkant naar beneden in een ovenschaal en laat het bakvet zitten.
Stap 2
Snijd ondertussen elk varkenshaasje over de lengte tot 2/3 in. Vouw open, leg er een stuk vershoudfolie op en sla plat met een koekenpan. Bestrooi rondom met zout en peper.
Stap 3
Hak de elitehaver fijn. Schil de appel, rasp 1 helft op een blokrasp en snijd de andere helft in dunne partjes. Meng de appelrasp met de geitenkaas en elitehaver. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over het vlees en rol op. Zet de rolletjes vast met behulp van houten prikkers.
Stap 4
Verhit de olie in de koekenpan met braadvet en bak het vlees rondom in 5 min. bruin. Hak ondertussen de naaldjes rozemarijn, tijmblaadjes, peterselie en knoflook fijn. Meng door de rest van de boter en verdeel in 4 porties.
Stap 5
Leg de varkenshaasjes in de ovenschaal op de sjalot en verdeel de kruidenboter over het vlees. Leg de appelpartjes rondom het vlees in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en gaar het vlees ca. 25 min. in het midden van de oven. Verwijder na 15 min. de folie.
Stap 6
Neem het vlees uit de ovenschaal, verwijder het keukentouw of de prikkers en snijd elke varkenshaas in 3 plakken. Leg op elk bord de 3 plakken en schep de sjalot en appel erop.