Gevulde pompoen

Gevulde pompoen uit de oven, een heerlijk recept voor de koudere dagen. Bovendien ziet het er ook nog eens leuk op tafel. Wat wil je nog meer?

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Gevulde pompoen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd van de onderkant van de pompoen een klein kapje af zodat de pompoen goed rechtop blijft staan.

Stap 2

Snijd zo'n 3 cm van de bovenkant van de pompoen en houd apart. Schep met een lepel de pitten eruit en leg de pompoen dan omgekeerd op de bakplaat.

Stap 3

Leg het kapje ernaast, bestrijk allebei met olie en bak in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar, afhankelijk van het formaat.

Stap 4

Verhit intussen de rest van de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut.

Stap 5

Voeg de rijst en tijm toe en roerbak 2 minuten. Neem de pan van de warmtebron en voeg de citroenrasp, -sap, rozijnen, pistachenoten en geitenkaas toe. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6

Neem de pompoen uit de oven, keer om en vul met het rijstmengsel. Zet nog 10 minuten in de oven en zet de gevulde pompoen dan op een mooie schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes en serveer direct.

Voedingswaarden

Energie410 kcal
Vetten17 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten44 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten16 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenkerstvegetarischwinterovengerechtslankherfsthalloween

Tips

Gaar de pompoen voor dit recept niet te ver zodat hij stevig genoeg blijft om te vullen.Neem voor de vulling wilde rijst in plaats van witte rijst.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.