Gevulde pompoen uit de oven
- 4 personen
- gemiddeld
- 95 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Maak de flespompoen schoon en snijd deze in de lengte doormidden. Verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees uit de pompoen.
Stap 3
Kook de beide pompoenhelften 8 minuten en laat deze afkoelen.
Stap 4
Kook de rijst in 4 minuten halfgaar en giet deze af. Niet koud spoelen.
Stap 5
Snijd het uitgesneden pompoen vruchtvlees in blokjes en houd apart.
Stap 6
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en tomaat in blokjes en de bosuitjes in ringen.
Stap 7
Verhit de olie. Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze in 10 minuten beetgaar. Voeg de ui, knoflook en paprika toe, evenals 200 ml water, (halfgare) rijst, de Italiaanse kruiden, piment en kaneel. Breng het geheel aan de kook en laat het dan 10 minuten zachtjes pruttelen. Roer de zongedroogde tomaat en cranberry's erdoorheen.
Stap 8
Voeg handje voor handje de rucola toe totdat deze geslonken is. Laat de spinazie inkoken tot het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 9
Schep de vulling in beide helften van de uitgeholde pompoen en druk ze op elkaar. Smeer de pompoen in met olie en strooi er naar smaak peper en zout overheen. Pak met aluminiumfolie de pompoen stevig in en zet hem vervolgens 2 uur in de oven.