Gevulde perzik met mascarpone-yoghurt

Perziken als nagerecht is een fantastisch idee. Met dit mooie dessert kun je voor de dag komen tijdens een feestelijk diner!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 15 minuten
  • nagerecht
Gevulde perzik met mascarpone-yoghurt

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Maal de chocoladekoekjes fijn. Voeg de eidooier, boter en cacao toe en meng goed. Verwarm de oven voor op 175ºC. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Hak ze fijn en houd apart.

Stap 2

Halveer de perziken en verwijder de pit. Schep 1 eetlepel vruchtvlees uit elke perzikhelft en prak fijn. Meng met het koekjesmengsel en verkruimel dit over de perzikhelften.

Stap 3

Leg de perzikhelften met de vulling naar boven in de ovenschaal en rooster circa 35 minuten in de oven. Meng intussen de mascarpone met de yoghurt, citroenrasp, -sap, vanille-aroma en honing.

Stap 4

Strijk de mascarpone-yoghurt uit over borden en leg de perziken erop. Bestrooi met de amandelen en garneer met munt. Besprenkel met nog wat honing en serveer direct.

Voedingswaarden

Energie590 kcal
Vetten43 g
waarvan: verzadigd vet27 g
Koolhydraten39 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten10 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

familieweekendzomerHeld van de maand

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.