Gevulde paprika met gekruide risotto
Maak eens gevulde paprika’s uit de oven! Gebruik een restje rijst of risotto van gisteren en je hebt in een handomdraai een makkelijk ovenrecept op tafel staan.
- 4 personen
- gemiddeld
- 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort mee. Voeg al roerend in circa 20 minuten beetje bij beetje de bouillon toe, tot de rijst beetgaar is. Voeg pas meer bouillon toe als de rijst de vorige portie bijna heeft opgenomen en blijf voortdurend over de bodem roeren.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 220°C. Schakel de warmtebron uit en roer de Italiaanse kruiden, tomaatjes en citroenrasp door de rijst.
Stap 3
Snijd de paprika's in de lengte door en verwijder de zaadjes. Leg ze met de bolle kant naast elkaar in de ovenschaal en verdeel de risotto erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de risotto.
Stap 4
Bak de paprika's circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie en maal nog wat peper erover.