Gevulde paprika met gekruide risotto

Maak eens gevulde paprika’s uit de oven! Gebruik een restje rijst of risotto van gisteren en je hebt in een handomdraai een makkelijk ovenrecept op tafel staan.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Gevulde paprika met gekruide risotto

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak kort mee. Voeg al roerend in circa 20 minuten beetje bij beetje de bouillon toe, tot de rijst beetgaar is. Voeg pas meer bouillon toe als de rijst de vorige portie bijna heeft opgenomen en blijf voortdurend over de bodem roeren.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 220°C. Schakel de warmtebron uit en roer de Italiaanse kruiden, tomaatjes en citroenrasp door de rijst.

Stap 3

Snijd de paprika's in de lengte door en verwijder de zaadjes. Leg ze met de bolle kant naast elkaar in de ovenschaal en verdeel de risotto erover. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de risotto.

Stap 4

Bak de paprika's circa 15 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met de peterselie en maal nog wat peper erover.

Voedingswaarden

Energie600 kcal
Vetten19 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten82 g
waarvan: suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten23 g
Zout2.9 g

Trefwoorden

doordeweekZonder vlees of visovengerecht

Tips

In dit recept voor gevulde puntpaprika's met gekruide risotto kun je de puntpaprika's vervangendoor rode, groene of gele paprika's. Bak ze dan minimaal 15 minuten voordat je ze vult.De mozzarella in deze gevulde puntpaprika's met gekuirde risotto kan goed vervangen worden door een andere kaas die goed smelt, zoals brie of zachte geitenkaas.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.