Gevulde kip

Met deze gevulde kip maak je indruk op je gasten tijdens het kerstdiner! Leer stap voor stap hoe je een lekkere traditionele gevulde kip bereidt.

  • 4 personen
  • uitdagend
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Gevulde kip

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de ingrediënten voor de vulling in een vijzel of keukenmachine. Spoel de kip van binnen en buiten onder de kraan en dep goed droog met keukenpapier.

Stap 2

Duw met de vingertoppen voorzichtig onder het borstvel van de kip zodat dit los komt van het vlees, maar maak het niet kapot. Duw vanaf de borst ook het vel van de poten los.

Stap 3

Duw de vulling tussen het vlees en het vel en verdeel goed over het vlees. Dit zal niet lukken bij de rug van de kip, laat deze voor wat hij is. Leg de kip met de borst naar beneden in de braadslede en smeer rondom in met wat boter of olie en bestrooi met wat grof zout.

Stap 4

Giet 100 ml water rond de kip en leg de ui, bleekselderij en tijm ernaast. Schuif de kip in de oven en bak in circa 1,5 uur gaar. Verhoog de oventemperatuur het laatste half uur naar 180°C.

Stap 5

Haal de braadslede uit de oven en giet het citroensap over de kip. Giet de jus door een zeef. Serveer de kip met de gezeefde citroenjus.

Voedingswaarden

Energie435 kcal
Vetten37 g
waarvan: verzadigd vet13 g
Koolhydraten2 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Trefwoorden

familieweekendpasenspeciale dagenklaar in 20 minutenovengerechtslankkipbudget

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.