Gevulde courgette met champignonragout uit de airfryer

Deze gevulde courgette met champignonragout maak je eenvoudig in de airfryer. Lekker, snel en helemaal vegetarisch.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Gevulde courgette met champignonragout uit de airfryer

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Los het bouillonblokje op in 250 ml kokend water. Halveer intussen de courgettes in de lengte. Hol ze met een lepel uit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten.

Stap 2

Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de stukjes courgette en champignons toe en bak ze in 6 min. gaar.

Stap 3

Bestrooi de groenten met de bloem en bak 1 min. Schenk al roerend de bouillon erbij. Roer tot een gladde saus. Laat de roomkaas in de ragout smelten. Verwarm de ragout nog 4 min. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verwarm de airfryer voor op 200°C. Schep de ragout in de courgettehelften en bestrooi met de kaas. Bak de courgettes in de airfryer in 15 min. gaar.

Voedingswaarden

Energie264 kcal
Vetten20 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten9 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten12 g
Zout0.8 g

Trefwoorden

familiedoordeweekZonder vlees of visvegetarischovengerechtherfstairfryer

Tips

Heb je geen airfryer? Bak de courgettes dan in 15-20 min. in een voorverwarmde oven op 220°C gaar.Vervang de helft van de bouillon door witte wijn voor een feestelijk tintje.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.