Gevulde bietenpannenkoeken
Roze pannenkoeken maken? Gebruik bietjes! Maak een vulling met kikkererwten, Griekse yoghurt en appels. Dat is weer eens wat anders.
- 4 personen
- gemiddeld
- 25 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Pureer de eieren glad met de helft van de bieten en de melk. Giet in een kom en meng met het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout.
Stap 2
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand. Bak hierin van het beslag pannenkoeken tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn. Houd apart.
Stap 3
Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de kikkererwten, knoflook, overige bieten en komijn circa 5 minuten. Schep in een kom en meng met de yoghurt, appel en de helft van de koriander. Breng op smaak met zout.
Stap 4
Schep dit mengsel op de pannenkoeken, rol op of vouw dubbel en bestrooi met de rest van de koriander.