Gevulde bietenpannenkoeken

Roze pannenkoeken maken? Gebruik bietjes! Maak een vulling met kikkererwten, Griekse yoghurt en appels. Dat is weer eens wat anders.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Gevulde bietenpannenkoeken

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Pureer de eieren glad met de helft van de bieten en de melk. Giet in een kom en meng met het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout.

Stap 2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand. Bak hierin van het beslag pannenkoeken tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn. Houd apart.

Stap 3

Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de kikkererwten, knoflook, overige bieten en komijn circa 5 minuten. Schep in een kom en meng met de yoghurt, appel en de helft van de koriander. Breng op smaak met zout.

Stap 4

Schep dit mengsel op de pannenkoeken, rol op of vouw dubbel en bestrooi met de rest van de koriander.

Voedingswaarden

Energie570 kcal
Vetten23 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten65 g
waarvan: suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten22 g
Zout1.6 g

Trefwoorden

familiedoordeweekpannenkoekenZonder vlees of visvegetarischkleur

Tips

Vervang de koriander in dit recept door munt voor een frisse smaak.

Cookies en Poiesz

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Wilt u weten hoe we met privacy omgaan? Zie ons privacy statement.