Gevulde bietenpannenkoeken

Roze pannenkoeken maken? Gebruik bietjes! Maak een vulling met kikkererwten, Griekse yoghurt en appels. Dat is weer eens wat anders.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Gevulde bietenpannenkoeken

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Pureer de eieren glad met de helft van de bieten en de melk. Giet in een kom en meng met het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout.

Stap 2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand. Bak hierin van het beslag pannenkoeken tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn. Houd apart.

Stap 3

Verhit de rest van de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de kikkererwten, knoflook, overige bieten en komijn circa 5 minuten. Schep in een kom en meng met de yoghurt, appel en de helft van de koriander. Breng op smaak met zout.

Stap 4

Schep dit mengsel op de pannenkoeken, rol op of vouw dubbel en bestrooi met de rest van de koriander.

Voedingswaarden

Energie570 kcal
Vetten23 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten65 g
waarvan: suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten22 g
Zout1.6 g

Trefwoorden

familiedoordeweekpannenkoekenZonder vlees of visvegetarischkleur

Tips

Vervang de koriander in dit recept door munt voor een frisse smaak.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.