Gevuld varkenshaasje met pistache en rauwe ham
Varkenshaas hoort bij kerst! Dit recept is ook helemaal kidsproof als je de wijn weglaat. Een ding is zeker: dit wordt smullen aan tafel!
- 4 personen
- gemiddeld
- 40 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Maal de pistachenoten met de knoflook, sinaasappelrasp, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper in de keukenmachine tot een fijne pesto.
Stap 2
Snijd de varkenshaasjes in de lengte circa 2 cm in en vul de holte met de pistachepesto. Duw de inkeping in het vlees weer naar elkaar toe en bekleed de naad met een paar blaadjes salie. Rol vervolgens 2 plakjes ham eromheen. Snijd de rest van de salie fijn.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de rest van de olie met 1 eetlepel boter in een braadpan en braad hierin de varkenshaasjes rondom in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de fijngesneden salie toe en blus af met de wijn. Laat deze saliejus 1 minuut koken om de alcohol te laten verdampen.
Stap 4
Leg de varkenshaasjes in een ovenschaal en giet de jus erover. Verdeel de rest van de boter in blokjes erover, dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de varkenshaasjes in het midden van de oven nog circa 20 minuten garen. Verwarm de laatste 5 minuten de borden mee.
Stap 5
Neem de varkenshaasjes uit de jus en snijd ze in schuine dikke plakken. Leg op de warme borden en schenk de jus royaal erover.