Geroosterde spitskool met pindadressing
Spitskool uit de oven krijgt een verrassende draai met een romige pindadressing. Lekker als bijgerecht of lichte maaltijd.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de lelijke, buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in de lengte in 4 parten. Verwijder de harde kern, maar zorg dat de parten niet uiteenvallen. Bestrijk de snijkanten met 2 el olie. Leg de spitskool op een bakplaat en rooster in de oven in 30 min. goudgeel en gaar.
Stap 2
Pureer intussen met de staafmixer de pindakaas met de rest van de olie en de gembersiroop tot een gladde dressing. Verdun de dressing met extra olie of water als deze te dik is. Breng op smaak met sambal. Snijd de peterselie fijn en hak de pinda's grof.
Stap 3
Leg de spitskool op een schaal. Schep er de dressing over. Bestrooi met de pinda's, gebakken uitjes en peterselie.