Geroosterde spitskool met pindadressing

Spitskool uit de oven krijgt een verrassende draai met een romige pindadressing. Lekker als bijgerecht of lichte maaltijd.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Geroosterde spitskool met pindadressing

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de lelijke, buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in de lengte in 4 parten. Verwijder de harde kern, maar zorg dat de parten niet uiteenvallen. Bestrijk de snijkanten met 2 el olie. Leg de spitskool op een bakplaat en rooster in de oven in 30 min. goudgeel en gaar.

Stap 2

Pureer intussen met de staafmixer de pindakaas met de rest van de olie en de gembersiroop tot een gladde dressing. Verdun de dressing met extra olie of water als deze te dik is. Breng op smaak met sambal. Snijd de peterselie fijn en hak de pinda's grof.

Stap 3

Leg de spitskool op een schaal. Schep er de dressing over. Bestrooi met de pinda's, gebakken uitjes en peterselie.

Voedingswaarden

Energie332 kcal
Vetten25 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten13 g
waarvan: suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten11 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenZonder vlees of visovengerechtgroenteherfstveganistisch

Tips

Lekker met noedels of rijst.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.