Geroosterde paksoi met pittige ananassaus

Wist je dat paksoi ook heel goed op de barbecue kan? Lekker als bijgerecht en helemaal vegan.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Geroosterde paksoi met pittige ananassaus

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Steek de barbecue aan. Pureer de ananas, 6 eetl. chilisaus, koriander, limoenrasp en -sap, knoflook en rode peper met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Snijd de paksoi in 4 parten. Zorg ervoor dat de parten aan de onderkant vast blijven zitten, zodat ze tijdens het grillen niet uit elkaar vallen. Meng de olie met de rest van de chilisaus en bestrijk de snijkanten van de paksoi ermee.

Stap 3

Gril de groente ca. 3 min. op elke snijkant en serveer met de saus.

Voedingswaarden

Energie140 kcal
Vetten4 g
waarvan: verzadigd vet0 g
Koolhydraten23 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten2 g
Zout0.6 g

Trefwoorden

weekendklaar in 20 minutenzomerbbqZonder vlees of visveganistisch

Tips

Lekker met extra limoen.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.