Geroosterde kip ketjap met paksoi

Deze kipspiesjes zijn niet alleen superlekker, maar ook gemakkelijk vooraf te maken. Onze BBQ-tip is dan ook om je spiesjes alvast te marineren en in te vriezen. Zo ben je snel barbecueklaar.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Geroosterde kip ketjap met paksoi

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Steek de barbecue aan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep intussen de kipdijfilet om met 4 el olie en de ketjap. Snijd de helft van de kip in blokjes en rijg aan spiesen. Doe ze samen met 1-2 el marinade in een diepvriesbak of -zak en vries in voor een volgende barbecue.

Stap 2

Gril de rest van de kipdij in 12 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig.

Stap 3

Snijd intussen de bosuitjes in ringen en elke paksoi in 4 parten. Zorg dat de paksoi aan de onderkant vast blijft zitten, zodat deze tijdens het grillen niet uit elkaar valt. Bestrijk de snijkanten van de paksoi met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Neem de kip van de barbecue en houd afgedekt warm. Gril de paksoi 3 min. per snijkant op de barbecue.

Stap 5

Serveer de kip met de rijst en paksoi. Bestrooi met de bosui.

Voedingswaarden

Energie809 kcal
Vetten35 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten76 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten46 g
Zout2.8 g

Trefwoorden

familieweekendzomerbbqkipbudgetgroentespiesenrijst

Tips

Ook lekker met stokbrood en kruidenboter.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.