Geroosterde aubergine met vegan kruidenyoghurt

Geef groente de hoofdrol op de barbecue! Aubergine leent zich uitstekend voor op het rooster. Lekker met zelfgemaakte dip.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Geroosterde aubergine met vegan kruidenyoghurt

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Steek de barbecue aan. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislings in en houd het vel heel. Meng 4 eetl. olie met de provençaalse kruiden en bestrijk de snijkanten van de aubergines ermee. Bestrooi met zout.

Stap 2

Leg de helften met de snijkanten naar boven op het rooster en gril in 15-20 min. gaar en zacht op de dichte barbecue.

Stap 3

Maak intussen de kruidenyoghurt. Meng de citroenrasp, 2 eetl. -sap, knoflook, verse kruiden, kappertjes en de rest van de olie door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Serveer de aubergine met de kruidenyoghurt en bestrooi met wat extra verse kruiden.

Voedingswaarden

Energie203 kcal
Vetten15 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten9 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten5 g
Zout0.7 g

Trefwoorden

weekendzomerbbqZonder vlees of visgroenteveganistisch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.