Geroosterde aubergine met vegan kruidenyoghurt
Geef groente de hoofdrol op de barbecue! Aubergine leent zich uitstekend voor op het rooster. Lekker met zelfgemaakte dip.
- 4 personen
- gemiddeld
- 25 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Steek de barbecue aan. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislings in en houd het vel heel. Meng 4 eetl. olie met de provençaalse kruiden en bestrijk de snijkanten van de aubergines ermee. Bestrooi met zout.
Stap 2
Leg de helften met de snijkanten naar boven op het rooster en gril in 15-20 min. gaar en zacht op de dichte barbecue.
Stap 3
Maak intussen de kruidenyoghurt. Meng de citroenrasp, 2 eetl. -sap, knoflook, verse kruiden, kappertjes en de rest van de olie door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Serveer de aubergine met de kruidenyoghurt en bestrooi met wat extra verse kruiden.