Gerookte zalm met komkommer en dille crème
- 4 personen
- eenvoudig
- 35 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Roer de roomkaas los. Rasp de citroen en voeg deze toe aan de roomkaas.
Stap 2
Snijd de bieslook fijn en roer deze door de roomkaas. Breng op smaak met peper. Bewaar wat bieslook voor de garnering.
Stap 3
Maak linten van de komkommer en snijd de tomaat in partjes.
Stap 4
Spreid wat plasticfolie uit op het aanrecht. Leg hierop de zalm, 4 plakken breed en 3 plakken hoog. Zorg ervoor dat elke plak 1 cm overlapt met de volgende.
Stap 5
Besmeer de zalm met de roomkaas. Laat het bovenste deel vrij.
Stap 6
Leg de komkommerlinten op de zalm.
Stap 7
Pak de plasticfolie op en maak een rol. Druk de rol stevig aan.
Stap 8
Maak nog een zalmrol (stap 1 t/m 7).
Stap 9
Zet de zalmrollen in de koelkast. Bewaar ze maximaal 1 dag.
Stap 10
Hak de dille en meng deze door de mayonaise.
Stap 11
Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 12
Snijd de gekoelde zalmrollen in plakken van 3 cm.
Stap 13
Leg 3 plakken op elk bord en garneer met dille, bieslook, tomaat, garnalen en mayonaise. Serveer