Gerookte zalm met komkommer en dille crème

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 35 minuten
  • voorgerecht
Gerookte zalm met komkommer en dille crème

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Roer de roomkaas los. Rasp de citroen en voeg deze toe aan de roomkaas.

Stap 2

Snijd de bieslook fijn en roer deze door de roomkaas. Breng op smaak met peper. Bewaar wat bieslook voor de garnering.

Stap 3

Maak linten van de komkommer en snijd de tomaat in partjes.

Stap 4

Spreid wat plasticfolie uit op het aanrecht. Leg hierop de zalm, 4 plakken breed en 3 plakken hoog. Zorg ervoor dat elke plak 1 cm overlapt met de volgende.

Stap 5

Besmeer de zalm met de roomkaas. Laat het bovenste deel vrij.

Stap 6

Leg de komkommerlinten op de zalm.

Stap 7

Pak de plasticfolie op en maak een rol. Druk de rol stevig aan.

Stap 8

Maak nog een zalmrol (stap 1 t/m 7).

Stap 9

Zet de zalmrollen in de koelkast. Bewaar ze maximaal 1 dag.

Stap 10

Hak de dille en meng deze door de mayonaise.

Stap 11

Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 12

Snijd de gekoelde zalmrollen in plakken van 3 cm.

Stap 13

Leg 3 plakken op elk bord en garneer met dille, bieslook, tomaat, garnalen en mayonaise. Serveer

Voedingswaarden

Geen voedingswaarden beschikbaar

Trefwoorden

kerstNoordertrotsdecembermagazinevoorgerecht

Tips

Diner to go: Doe thuis de voorbereidingen (punt 1 t/m 10) en maak op de feestlocatie het gerecht af (punt 11 en 12).

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.