Gepofte-knoflooksaus met peterselie en citroen
Heb je veel teentjes knoflook over? Zelf knoflooksaus maken is de oplossing. Er bestaat geen betere smaakmaker dan een teentje knoflook!
- 4 personen
- eenvoudig
- 10 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de puntige bovenkant van de bol knoflook af, zodat de teentjes iets zichtbaar zijn. Vouw aluminiumfolie eromheen als een kommetje en bestrooi met zout en peper. Giet 1 eetlepel olijfolie erover en vouw het folie helemaal dicht. Zet in een ovenschaal en pof in de oven in 50-60 minuten helemaal gaar. Verwijder het folie en laat de knoflook afkoelen.
Bereidingswijze
Stap 1
Knijp de teentjes knoflook leeg en voeg een snuf zout en het citroensap toe. Maal op een hoge stand in de keukenmachine glad. Voeg de olijfolie langzaam toe tot een lobbige saus ontstaat. Voeg op het laatste moment 1-2 eetlepels ijskoud water toe om de saus mooi glad te maken.
Stap 2
Roer de peterselie en citroenrasp erdoor. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Lekker bij gegrild (lams)vlees, vis, gebakken aardappels of rauwkost.