Gepofte bietjes met geitenkaas en pistachenoten

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Gepofte bietjes met geitenkaas en pistachenoten

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de bietjes per stuk op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. Halveer grote bieten eventueel.

Stap 2

Leg de knoflook en oregano in het midden op de bieten, bestrooi met zout en peper en besprenkel met de olijfolie en balsamicoazijn.

Stap 3

Vouw de foliepakketjes goed dicht en pof de bieten circa 45 minuten in het midden van de oven. Als je met de punt van een mes goed in de bietjes kunt prikken, zijn ze gaar.

Stap 4

Neem de gepofte bietjes uit de oven, pas op want ze zijn heel heet. Verwarm de ovengrill. Open de pakketjes, maar laat het folie eromheen.

Stap 5

Snijd de bietjes aan de bovenkant kruislings in en duw ze iets open. Vul de opening met de geitenkaas en verdeel de noten en honing erover. Gratineer 4-5 minuten niet te dicht onder de grill tot de geitenkaas lichtbruin is.

Voedingswaarden

Energie430 kcal
Vetten28 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten30 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten11 g
Zout0.6 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenkerstZonder vlees of visgroente bijgerechtwinterovengerechtherfstkookclubmenu

Tips

Hoewel de smaak minder intens is, bespaar je tijd met gekookte bietjes. Verpak ze in aluminiumfolie met de knoflook, kruiden, olie en azijn en verwarm 15-20 minuten in de oven.Neem 2 eetlepels tijm in plaats van oregano.Vervang in dit recept de geitenkaas door feta.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.