Gemarineerde groentespiesen met feta
Groentespiesen mogen niet ontbreken tijdens de barbecue-avond. Deze spiesen maak je makkelijk en snel van tevoren klaar. Draai de spiesen 90 graden voor het typische barbecue-streepje.
- 4 personen
- gemiddeld
- 30 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Steek de barbecue aan
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de aardappels in de schil circa 15 minuten in water met wat zout. Giet af en laat afkoelen. Klop intussen de knoflook, Provençaalse kruiden, olijfolie, zout en peper door elkaar.
Stap 2
Pel de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de courgettes in stukken van hetzelfde formaat. Schep met de tomaatjes door de marinade tot alles is bedekt. Rijg aan elke spies om en om aardappel, courgette, tomaatjes en olijven.
Stap 3
Gril de spiesen boven een matig warme barbecue, tot de groenten licht gekleurd zijn. Bestrooi met de feta.