Gemarineerde gerookte makreel
Zo lekker tijdens het kerstdiner: gemarineerde gerookte makreel. Het perfecte feestmaal! Maak het gerecht af met rode ui, een zelfgemaakte dip en brood. Eet smakelijk!
- 4 personen
- eenvoudig
- 10 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Breng de azijn met 200 ml water, de helft van de ui, de specerijen en honing aan de kook. Laat afkoelen. Leg de makreelfilets in een platte schaal. Giet de marinade erover en laat afgedekt minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Bereidingswijze
Stap 1
Hak de overige ui fijn en meng met de crème fraîche, augurken en de bieslook.
Stap 2
Neem de visfilets uit de marinade en leg ze op borden. Schep een royale dot crème-fraîchemengsel ernaast en bestrooi met de bieslook en uienringen. Serveer met roggebrood.