Gehaktsaté met pindasaus en mie

Gehakt over? Maak er eens saté van! Door sambal toe te voegen krijgt de saté wat extra pit. De supersnelle pindasaus is sowieso een hit bij het hele gezin.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Gehaktsaté met pindasaus en mie

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Meng het gehakt met de sambal en 2 el ketjap. Breng op smaak met zout en vorm 8 worstjes van het gehakt. Steek door elk worstje een satéprikker.

Stap 2

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een grote koekenpan 2 el olie. Bak de gehaktsaté in 10 min. lichtbruin en gaar.

Stap 3

Verhit in een wok de laatste 2 el olie. Bak de wokgroenten al omscheppend in 6 min. beetgaar. Verwarm intussen in een steelpan de pindakaas met de rest van de ketjap, 100 ml water en de basterdsuiker. Roer tot een gladde pindasaus. Voeg indien nodig extra water toe en breng op smaak met peper of extra sambal.

Stap 4

Giet de mie af. Bak deze 1 min. mee met de groenten. Verdeel de mie over 4 kommen. Leg de gehaktsaté erop. Schep de pindasaus erover en bestrooi met de uitjes.

Voedingswaarden

Energie817 kcal
Vetten43 g
waarvan: verzadigd vet13 g
Koolhydraten67 g
waarvan: suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout2.6 g

Trefwoorden

vleesfamiliedoordeweekkomgerechten

Tips

Liever zonder vlees? Maak de gehaktsaté van 2 schalen plantaardig vers gehakt (à 200 g).

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.