Gegrilde zalm met groene kruidensalsa

Wil je een voorgerecht met zalm serveren? Ga dan voor deze salade met gebakken zalm met verse groene kruiden.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 15 minuten
  • voorgerecht
Gegrilde zalm met groene kruidensalsa

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Pureer met de staafmixer 4 eetlepels olijfolie, de kappertjes, dille, peterselie, knoflook en azijn tot een groene salsa. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Verhit de grillpan met de overige olijfolie en gril hierin de zalmfilets in circa 4 minuten rondom gaar. De zalm mag van binnen nog een beetje glazig zijn. Trek de zalm met een vork grof uit elkaar.

Stap 3

Leg een pluk veldsla op het midden van 4 borden en verdeel de zalm erover. Schep wat crème fraîche erop en maak af met de kruidensalsa.

Voedingswaarden

Energie265 kcal
Vetten23 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten1 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten13 g
Zout0.4 g

Trefwoorden

weekendklaar in 20 minutenlenteviszomerbbqkruidenmenu

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.