Gegrilde zalm met gremolata

Gremolata is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie uit de Italiaanse keuken. Zo wordt dit zalmgerecht nog lekkerder.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • bijgerecht
Gegrilde zalm met gremolata

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Meng de citroenrasp met de peterselie, knoflook en 3 eetlepels olie. Breng op smaak met zout en peper en houd deze gremolata apart.

Stap 2

Spoel de zalmfilets onder koud water en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper en een paar druppels citroensap.

Stap 3

Verhit de grillpan en bestrijk de pan met olie. Gril de zalm om en om in een paar minuten bruin en net gaar. Serveer op warme borden en schep een lepel gremolata erop. Lekker met in de oven geroosterde wortels of tomaten en gebakken gnocchi.

Voedingswaarden

Energie320 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten1 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten25 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

weekenddoordeweekvisbbq

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.