Gegrilde zalm met gremolata
Gremolata is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie uit de Italiaanse keuken. Zo wordt dit zalmgerecht nog lekkerder.
- 4 personen
- eenvoudig
- 30 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Meng de citroenrasp met de peterselie, knoflook en 3 eetlepels olie. Breng op smaak met zout en peper en houd deze gremolata apart.
Stap 2
Spoel de zalmfilets onder koud water en dep goed droog met keukenpapier. Bestrooi rondom met zout en peper en een paar druppels citroensap.
Stap 3
Verhit de grillpan en bestrijk de pan met olie. Gril de zalm om en om in een paar minuten bruin en net gaar. Serveer op warme borden en schep een lepel gremolata erop. Lekker met in de oven geroosterde wortels of tomaten en gebakken gnocchi.