Gegrilde kokos-currykip met ananas-salsa

Kip, ik heb je! Deze kipfilets zijn gemarineerd in kokosmelk en rode currypasta. Samen met de zoete salsa zijn dit echte zonnestraaltjes op je bord.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • bijgerecht
Gegrilde kokos-currykip met ananas-salsa

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Halveer de kipfilets in de lengte zodat je 4 dunne filets hebt. Schep om met de currypasta en kokosmelk. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.

Stap 2

Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ananasblokjes kleiner en schep om met de komkommer en chilisaus.

Stap 3

Steek de barbecue aan. Gril de kip in 10 min. op het rooster gaar. Keer halverwege.

Stap 4

Serveer de kip met de salsa.

Voedingswaarden

Energie219 kcal
Vetten7 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten15 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten23 g
Zout1 g

Trefwoorden

familieweekendbbqkip

Tips

Marineer de kip tot 1 dag van tevoren in de koelkast. Niet alleen handig, maar de smaak wordt ook intenser. De salsa kun je ook tot 1 dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.Gebruik de rest van de currypasta en kokosmelk in een roerbakgerecht of in een curry met tomaat, kikkererwten en ei.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.