Gegrilde kipfilet met Griekse salade

Die Grieken weten wel hoe ze een lekkere salade moeten maken. En met een stukje gegrilde kip van de bbq wordt de salade nóg smaakvoller.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • hoofdgerecht
Gegrilde kipfilet met Griekse salade

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Meng de ingrediënten voor de marinade met zout en peper, giet over de kip en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Steek de barbecue aan. Meng alle ingrediënten voor de Griekse salade.

Stap 2

Rooster de kipfilets 5-6 minuten per kant op de barbecue en strijk nog wat van de marinade erover. Serveer de gegrilde kip met de salade.

Voedingswaarden

Energie490 kcal
Vetten34 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten8 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten36 g
Zout1.2 g

Trefwoorden

familieweekendlentezomerbbqsaladekip

Tips

De gegrilde kipfilet in dit recept kun je heel goed vervangen door kipdijfilet. Dat vlees is mooier roze van kleur, wat vetter en vooral veel smaakvoller

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.