Gegrilde chili-knoflookgarnalen met koriander

Garnalen van de barbecue smaken nóg lekkerder met zelfgemaakte chili-knoflookmarinade.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Gegrilde chili-knoflookgarnalen met koriander

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kneus het korianderzaad met de achterkant van een mes of in de vijzel.

Stap 2

Meng in een schaal het korianderzaad met de rode peper, de knoflook, de citroenrasp en het -sap en de olijfolie. Voeg zout naar smaak toe.

Stap 3

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Schep de garnalen door de marinade. Marineer de garnalen minstens 30 min. afgedekt op een koele plek.

Stap 4

Neem de garnalen uit de marinade. Gril ze op de hete barbecue in ca. 2 min. per kant mooi bruin en net gaar. Rijg de garnalen eventueel aan spiesen of gebruik een grillmand of visrooster als het rooster te breed is.

Stap 5

Schep de garnalen op een schaal. Bestrooi ze met de grof gesneden koriander.

Voedingswaarden

Energie82 kcal
Vetten2 g
waarvan: verzadigd vet0 g
Koolhydraten2 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten14 g
Zout1.4 g

Trefwoorden

weekendvisbbqsauzen en marinades

Tips

Deze marinade is ook lekker voor kipdrumsticks, kabeljauwfilet en groenten als courgette, paprika en venkel.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.