Gegrilde aubergine met oosterse dressing

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • bijgerecht
Gegrilde aubergine met oosterse dressing

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Snijd de aubergines in ronde plakken van circa 1 cm dik. Bestrooi ze lichtjes aan beide kanten met zout en leg tussen keukenpapier. Leg een snijplank erbovenop en verzwaar met iets. Laat zo 30 minuten rusten. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en houd apart. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Steek de barbecue aan.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Veeg de plakken aubergine schoon en bestrijk ze aan beide kanten met olie. Gril op de barbecue aan beide kanten goudbruin.

Stap 2

Leg de warme plakken aubergine op een schaal en verdeel de dressing, bosui en sesamzaadjes erover.

Voedingswaarden

Energie125 kcal
Vetten8 g
waarvan: verzadigd vet1 g
Koolhydraten8 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten3 g
Zout1.1 g

Trefwoorden

weekendlentezomerbbqHeld van de maandgroente bijgerechtvegetarischkoolhydraatarm

Tips

Deze gegrilde aubergine smaakt lekker bij gegrilde zalm.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.