Gegrild wildbiefstukje met cranberry-portsaus en gefrituurde tijm

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Gegrild wildbiefstukje met cranberry-portsaus en gefrituurde tijm

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

De saus kan een paar uur tot een dag van tevoren worden gemaakt en later weer worden opgewarmd.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm een eetlepel van de olie en fruit hierin de sjalotjes met de gember en cayenne-peper lichtbruin.

Stap 2

Voeg de sinaasappel- en citroenschilletjes, het sap, de cranberrycompote en de port toe en breng aan de kook. Laat de saus circa 4 minuten zachtjes inkoken en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Laat de saus afgedekt staan tot later gebruik.

Stap 3

Neem het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Wrijf het in met zout en peper en bind een stukje touw rondom zodat het in een mooie medaillonvorm blijft.

Stap 4

Bestrijk de biefstukjes met de rest van de olie en gril de biefstukjes in de grillpan om en om in circa 4 minuten per kant. Ze zijn dan rosé van binnen.

Stap 5

Leg de takjes tijm naast de biefstukken in de pan en bak ze heel kort mee tot de blaadjes knapperig zijn.

Stap 6

Warm de saus op en serveer deze samen met het vlees. Garneer met de takjes tijm.

Voedingswaarden

Energie414 kcal
Vetten13 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten29 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Trefwoorden

vleesweekendspeciale dagenkerstklaar in 20 minutenwinterslank

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.