Gegratineerde gnocchi met knoflookgarnalen
Gnocchi met knoflookgarnalen klinkt ingewikkeld, maar niets is minder waar. Hier hoef je echt geen chef-kok voor te zijn, iedereen kan dit heerlijke en eenvoudige gerecht maken!
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de gnocchi in ruim water met zout volgens de aanwijzingen gaar.
Stap 2
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de roerbakgroenten 3 min. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 2 min. Schenk de pastasaus erbij en verwarm nog 2 min.
Stap 3
Verdeel de gnocchi over de ovenschaaltjes. Schep de groentesaus erover. Leg de garnalen erop.
Stap 4
Scheur de mozzarella in stukjes. Meng ze met de citroenrasp, oregano en de rest van de olijfolie. Verdeel de mozzarella over de garnalen. Breng op smaak met peper.
Stap 5
Bak de gnocchischoteltjes in de voorverwarmde oven in 20 min. lichtbruin en gaar.