Geglaceerde varkensrollade

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 10 minuten
  • hoofdgerecht
Geglaceerde varkensrollade

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Stap 2

Bestrooi de varkensrollade met zout en peper, leg in een braadslede en zet circa 15 minuten in de oven.

Stap 3

Verlaag de oventemperatuur naar 150ºC.

Stap 4

Bestrijk de rollade rondom met een dikke laag glaze en gaar circa 30 minuten in de oven.

Stap 5

Bestrijk elke 5-10 minuten met nog een laag glaze tot een mooi karamellaagje ontstaat.

Stap 6

Neem uit de oven, leg de rollade op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie.

Stap 7

Snijd in plakken.

Voedingswaarden

Geen voedingswaarden beschikbaar

Trefwoorden

vleesfamilieweekendspeciale dagenkerstovengerecht

Tips

Maak de glaze eventueel van tevoren en vries in ijsblokvormpjes in kleine porties in.Laat je veel (grove) ingrediënten meetrekken, zeef de glaze dan eerst voordat je het vlees ermee bestrijkt.Schep overgebleven glaze met een scheutje witte wijn in de braadslede en breng op het fornuis aan de kook. Roer de aanbaksels goed los en kook de saus een beetje in.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.