Gedraaid zadenbrood
Wil je ook eens zelf een spectaculair brood maken? Dat is helemaal niet zo moeilijk, je hebt er alleen even geduld voor nodig. Het resultaat? Dit heerlijke zadenbrood.
- 4 personen
- uitdagend
- 40 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Klop de eidooier los met 1 eetlepel melk. Kneed van de brooddeegmix, 175 ml water, de overige melk, de helft van het ei-melkmengsel en de boter een soepel deeg. Laat afgedekt circa 20 minuten rijzen.
Stap 2
Druk het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikke lap en rol op tot een sliert. Vouw de sliert dubbel en draai om elkaar heen. Vouw in een cirkel en druk de uiteinden op elkaar.
Stap 3
Leg het deeg in de ronde bakvorm en bestrijk met de rest van het ei-melkmengsel. Bestrooi met de zaadjes en laat afgedekt nog 50 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 4
Bak het brood in de oven in circa 25 minuten goudgeel en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.