Gebakken rijst met bosui en garnalen

  • 1 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Gebakken rijst met bosui en garnalen

Ingrediënten

1 persoon

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook en garnalen circa 2 minuten. Schep uit de pan en houd apart. Voeg de nasigroenten toe aan het bakvet en roerbak circa 4 minuten.

Stap 2

Voeg de ketjap en gekookte rijst toe aan de groenten en roer goed door. Schuif het rijstmengsel naar een kant in de pan. Giet de overige zonnebloemolie aan de andere kant in de pan, voeg het ei toe en roerbak in 1-2 minuten bijna gaar.

Stap 3

Voeg de garnalen weer toe en roer alles goed door elkaar. Bestrooi met de bosui.

Voedingswaarden

Energie705 kcal
Vetten28 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten72 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout3.1 g

Trefwoorden

doordeweekklaar in 20 minutenvisgroente

Cookies en Poiesz

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Wilt u weten hoe we met privacy omgaan? Zie ons privacy statement.