Gebakken feta met pistachekorst en geroosterde bietjes
Een vegetarisch hoofdgerecht maken voor kerst? Dan zit je met deze feta in pistachekorst zeker snor! Je serveert ‘m op een bedje van veldsla, geroosterde biet en een geurige kruidenolie.
- 4 personen
- gemiddeld
- 35 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil intussen de bieten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit.
Stap 2
Snijd de bieten in partjes van ca. 1 cm. Meng met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bietjes over de bakplaat en rooster ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Stap 3
Snijd de peterselie fijn. Meng de rest van de olijfolie, het citroensap en de peterselie tot een geurige kruidenolie. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Doe de pistachenoten in de hakmolen en hak fijn. Doe de fijngehakte noten op een bord. Schep de bloem op een tweede bord en klop het ei los in een diep bord. Dep de plakken feta droog met keukenpapier en halveer ze. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de fijngemalen pistachenoten.
Stap 5
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de feta rondom knapperig en lichtbruin. Verdeel de veldsla over de borden. Leg de bietjes en pistachefeta erop en besprenkel de sla met wat kruidenolie. Bestrooi met citroenrasp naar smaak.