Gado gado in koolbladeren

Gadogado is een Indonesisch groentegerecht. Extra leuk om te serveren in grote koolbladeren. Dat is weer eens wat anders!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Gado gado in koolbladeren

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in ca. 8 min. beetgaar, giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel ze. Snijd in partjes.

Stap 2

Kook de koolbladeren 5 min. in water met zout. Giet af en spoel de bladeren onder koud water af. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.

Stap 3

Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 koekenpannen met elk 1 eetl. olie en bak de tempé en vegetarische kipstukjes 5 min. op een lage stand.

Stap 4

Doe intussen de rijst, eipartjes, bonen, koolbladeren en de toppings in schaaltjes en zet op tafel.

Stap 5

Zet de satésaus, tempé en kipstukjes ook op tafel en laat iedereen zijn eigen koolbladeren vullen met rijst, boontjes en wat er nog meer op tafel staat. Oprollen en eten maar!

Voedingswaarden

Energie707 kcal
Vetten33 g
waarvan: verzadigd vet6 g
Koolhydraten63 g
waarvan: suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout1.5 g

Trefwoorden

weekendZonder vlees of vis

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.