Fruitnougat-ijstaart
Een ijstaart kun je goed voorbereiden. Het perfecte dessert voor de feestdagen dus. Het leukste van dit toetje? Samen delen natuurlijk!
- 8 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Klop de eidooiers met de poedersuiker in een grote kom met een elektrische mixer tot een dik en lichtgeel mengsel. Klop de ricotta gelijkmatig erdoor. Voeg de nougat, meringue, 50 gram van de frambozen en de pistachenootjes toe. Bekleed de cakevorm met folie en laat het folie overhangen. Klop de eiwitten in een brandschone kom goed stijf met een snufje zout en spatel door het ricottamengsel. Schep alles in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Dek af met het folie en zet circa 4 uur in de diepvries. Pureer de overige frambozen met het citroensap en de honing en zet afgedekt in de koelkast.
Bereidingswijze
Stap 1
Stort de ijstaart op een schaal en snijd in plakken. Serveer met de frambozensaus.