Frozen yoghurt met witte chocolade en frambozen
Zelf frozen yoghurt maken is helemaal niet moeilijk: je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig! Het resultaat? Een heerlijk zomers dessert.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Rasp de helft van de chocolade grof. Schaaf de rest in krullen en houd apart voor de garnering. Klop de slagroom met de suiker stijf. Pureer de helft van de frambozen met de yoghurt. Spatel de geklopte slagroom met de geraspte witte chocolade door de frambozenyoghurt.
Stap 2
Bekleed de kommetjes royaal met vershoudfolie. Schep het yoghurtmengsel in de kommetjes en zet minimaal 3 uur in de diepvries. Dit kan ook een dag van tevoren.
Stap 3
Houd de kommetjes enkele tellen met de onderkant in heet water en stort de frozen yoghurt op bordjes. Verwijder het folie. Garneer met de rest van de frambozen en de chocoladekrullen.