Frozen yoghurt met witte chocolade en frambozen

Zelf frozen yoghurt maken is helemaal niet moeilijk: je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig! Het resultaat? Een heerlijk zomers dessert.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • nagerecht
Frozen yoghurt met witte chocolade en frambozen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Rasp de helft van de chocolade grof. Schaaf de rest in krullen en houd apart voor de garnering. Klop de slagroom met de suiker stijf. Pureer de helft van de frambozen met de yoghurt. Spatel de geklopte slagroom met de geraspte witte chocolade door de frambozenyoghurt.

Stap 2

Bekleed de kommetjes royaal met vershoudfolie. Schep het yoghurtmengsel in de kommetjes en zet minimaal 3 uur in de diepvries. Dit kan ook een dag van tevoren.

Stap 3

Houd de kommetjes enkele tellen met de onderkant in heet water en stort de frozen yoghurt op bordjes. Verwijder het folie. Garneer met de rest van de frambozen en de chocoladekrullen.

Voedingswaarden

Energie615 kcal
Vetten45 g
waarvan: verzadigd vet29 g
Koolhydraten43 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten8 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

familieweekendlentezomerijs

Tips

Vervang de frambozen in dit recept door aardbeien of bramen.Smelt voor een frozen yoghurt met chocolade-aardbeien wat chocolade. Doop aardbeien er tot de helft in en leg ze als garnering naast of op de frozen yoghurt.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.