Frisse huzarensalade

De huzarensalade is een echte Hollandse klassieker! Zelfgemaakt is ‘ie natuurlijk het allerlekkerst.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Frisse huzarensalade

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Blancheer de aardappel­ blokjes in 3­5 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en spoel onder koud water af. Laat goed uitlekken op een schone doek. Kook het ei hard.

Stap 2

Pel het ei en hak fijn. Meng de appel, fricandeau, fijngesneden augurk en sjalot met de aardappelblokjes en ei in een grote kom. Schep de mayonaise en zure room erdoor.

Stap 3

Serveer de huzarensalade met blaadjes sla en garneer met extra mayonaise en augurken. Bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarden

Energie150 kcal
Vetten6 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten11 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten11 g
Zout0.2 g

Trefwoorden

vleesweekendklaar in 20 minutensaladeHollandse klassiekers menu

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.