Frisse huzarensalade

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Frisse huzarensalade

Ingrediënten

4 personen

Bereidingswijze

Stap 1

Blancheer de aardappel­ blokjes in 3­5 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en spoel onder koud water af. Laat goed uitlekken op een schone doek. Kook het ei hard.

Stap 2

Pel het ei en hak fijn. Meng de appel, fricandeau, fijngesneden augurk en sjalot met de aardappelblokjes en ei in een grote kom. Schep de mayonaise en zure room erdoor.

Stap 3

Serveer de huzarensalade met blaadjes sla en garneer met extra mayonaise en augurken. Bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarden

Energie150 kcal
Vetten6 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten11 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten11 g
Zout0.2 g

Trefwoorden

vleesweekendklaar in 20 minutensaladeHollandse klassiekers menu

Cookies en Poiesz

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Wilt u weten hoe we met privacy omgaan? Zie ons privacy statement.