Foe yong hai

Een van de favoriete klassiekers van de afhaalchinees maak je net zo makkelijk zelf!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Foe yong hai

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Klop de eieren los met 3 el water. Schep de roerbakgroente erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Verhit in een koekenpan de olie. Schenk het eimengsel in de pan. Bak de omelet op een middelhoge stand in 10 min. lichtbruin en gaar. Keer de omelet zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is. Bak de omelet op een lage stand als het ei te donker kleurt.

Stap 3

Breng intussen in een steelpan 300 ml water met de ketchup, chilisaus, azijn en sojasaus aan de kook. Roer in een kommetje de maïzena met 2 el water glad. Schenk het maïzenapapje bij de saus en laat al roerende op een middelhoge stand tot sausdikte binden.

Stap 4

Snijd de omelet in 4 stukken en verdeel over de borden. Schenk er de warme saus erover.

Voedingswaarden

Energie182 kcal
Vetten11 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten8 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten10 g
Zout1.3 g

Trefwoorden

doordeweekvegetarisch

Tips

Voeg aan het eimengsel nog een handvol taugé of 100 g champignons in plakjes toe.Lekker met bami, witte rijst of mihoen.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.