Flammkuchen met gerookte zalm

Eenvoudig en smaakvol. Deze romige tarte flambée is letterlijk het neusje van de zalm!

  • 8 personen
  • eenvoudig
  • 10 minuten
  • klein gerecht
Flammkuchen met gerookte zalm

Ingrediënten

8 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2

Rol 1 rol flammkuchendeeg (koelvers, 260 g) met het bakpapier uit op de bakplaat.

Stap 3

Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Stap 4

Snijd 1 rode ui in ringen en een ½ zakje dille (à 15 g) grof.

Stap 5

Bestrijk het deeg met 1 bakje zuivelspread knoflook en kruiden (200 g) en verdeel de ui erover.

Stap 6

Bak de flammkuchen in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin en gaar.

Stap 7

Verdeel er 200 g gerookte zalm en 2 el kappertjes over.

Stap 8

Snijd in 8 stukken en garneer met de dille.

Voedingswaarden

Energie256 kcal
Vetten12 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten16 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten7 g
Zout1 g

Trefwoorden

weekendvistapasborrelhapjeborrelgrote groepflammkuchen

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.