Flammkuchen met gerookte zalm
Eenvoudig en smaakvol. Deze romige tarte flambée is letterlijk het neusje van de zalm!
- 8 personen
- eenvoudig
- 10 minuten
- klein gerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2
Rol 1 rol flammkuchendeeg (koelvers, 260 g) met het bakpapier uit op de bakplaat.
Stap 3
Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Stap 4
Snijd 1 rode ui in ringen en een ½ zakje dille (à 15 g) grof.
Stap 5
Bestrijk het deeg met 1 bakje zuivelspread knoflook en kruiden (200 g) en verdeel de ui erover.
Stap 6
Bak de flammkuchen in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin en gaar.
Stap 7
Verdeel er 200 g gerookte zalm en 2 el kappertjes over.
Stap 8
Snijd in 8 stukken en garneer met de dille.