Filonestje met garnalentartaar

Dit voorgerecht wil je maken als er bezoek komt! Dit gerecht ziet er chic uit, maar is niet zo moeilijk om te maken. Met dit recept kun je voor de dag komen!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • voorgerecht
Filonestje met garnalentartaar

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk de deegvellen met boter en snijd elk vel in 6 stukjes. Bekleed 4 holtes van de muffinvorm elk met 6 stukjes deeg. Leg ze onregelmatig over elkaar heen met de punten naar boven, zodat een gekarteld nestje ontstaat. Bak de deegnestjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

Stap 2

Klop de eidooier met het citroensap en de knoflook goed los. Giet beide oliën geleidelijk al kloppend erbij, tot de aioli zo dik is als mayonaise. Breng op smaak met zout.

Stap 3

Spoel de garnalen in een vergiet af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Hak de garnalen fijn met een mes of maal kort in de keukenmachine. Meng met de citroenrasp, koriander, een snufje zout en chilipeper.

Stap 4

Zet de filonestjes op borden en verdeel de garnalentartaar erover. Bedruppel met de aioli en garneer met koriander.

Voedingswaarden

Energie560 kcal
Vetten50 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten15 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten13 g
Zout0 g

Trefwoorden

weekendvisovengerechtfusion menu

Tips

Vervang de koriander in dit recept door peterselie.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.