Feijoada
- 4 personen
- gemiddeld
- 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin al het vlees rondom lichtbruin.
Stap 2
Schep de uien, knoflook en paprika erdoor en bak circa 2 minuten mee.
Stap 3
Voeg de laurierblaadjes, vleesbouillon, rode peper en het sinaasappelsap toe en stoof zachtjes circa 1,5 uur tot het vlees zacht is.
Stap 4
Schep de bonen, bladselderij en koriander erdoor en verwarm zonder te koken.
Stap 5
Lekker met partjes sinaasappel en witte rijst.
Voedingswaarden
Energie915 kcal
Vetten54 g
waarvan: verzadigd vet17 g
Koolhydraten37 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten63 g
Zout0 g
Tips
Serveer eens met farofa: bak in 2 eetlepels olijfolie 1 gesnipperde ui, 1 teentje fijngehakte knoflook en 75 gram ontbijtspekreepjes. Schep er 250 gram bloem bij. Voeg 2 losgeklopte eieren en 1 eetlepel chilisaus toe en bak in 2-3 minuten tot een kruimelig mengsel.