Entrecote met chimichurri

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 40 minuten
  • hoofdgerecht
Entrecote met chimichurri

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Chimichurri is alleen lekker en smakelijk wanneer de ingrediënten ragfijn worden gesneden, te grof gesneden doet absoluut afbreuk aan de smaak. Doe alle gesneden ingrediënten in een kom behalve de azijn, die moet à la minute toegevoegd worden. Neem er dus tijd en aandacht voor en je krijgt een perfect resultaat!

Bereidingswijze

Stap 1

Laat de entrecôtes één uur op kamertemperatuur komen. Verwijder de verpakking en dep ze droog.

Stap 2

Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.

Stap 3

Halveer de paprika, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd de paprika aan de binnenkant in dunne repen en daarna in kleine blokjes.

Stap 4

Pel de rode uien en halveer ze, snijd met de punt van een koksmes de ui in.

Stap 5

Draai de ui op de snijplank en snij de ui in ragfijne blokjes.

Stap 6

Hak de bladpeterselie, koriander, knoflook en rode peper ragfijn.

Stap 7

Voeg achtereenvolgens een scheut olie en een theelepel komijnpoeder toe, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.

Stap 8

Is alles geroerd, voeg dan zoveel olijfolie toe tot alle ingrediënten nét onder de olie staan. Er ontstaat een beetje lobbige salsa. Dit is je basis voor de chimichurri.

Stap 9

De chimichurri is in een afgedekte pot nog een paar dagen houdbaar in de koelkast en wordt alleen maar lekkerder!

Stap 10

Verwarm de boter totdat deze kleurt. Strooi peper en zout op het vlees. Bak twee entrecôtes aan beide kanten drie minuten. Laat de entrecotes enigszins afkoelen op een bakplaat.

Stap 11

Herhaal bovenstaande twee stappen voor de andere entrecôtes.

Stap 12

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 13

Punt de boontjes, snijd ze in stukjes van 2-3 cm en kook ze net niet gaar. Houd de boontjes apart.

Stap 14

Bereid de stoomkrieltjes in de magnetron. Lees de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 15

Doe de entrecôtes in de oven gedurende 3-4 minuten.

Stap 16

Beleg de bovenzijde van de entrecote met aangemaakte chimichurri en druk het zachtjes aan. Snijd de entrecote in 5-6 gelijke stukken.

Stap 17

Maak de borden op met de groenten en de aardappelen en leg het vlees met de chimichurri op de boontjes, verdeel de stoomkrieltjes over het bord.

Voedingswaarden

Geen voedingswaarden beschikbaar

Trefwoorden

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.