Entrecote met chimichurri
- 4 personen
- eenvoudig
- 40 minuten
- hoofdgerecht

Ingrediënten
Voorbereiding
Chimichurri is alleen lekker en smakelijk wanneer de ingrediënten ragfijn worden gesneden, te grof gesneden doet absoluut afbreuk aan de smaak. Doe alle gesneden ingrediënten in een kom behalve de azijn, die moet à la minute toegevoegd worden. Neem er dus tijd en aandacht voor en je krijgt een perfect resultaat!
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de entrecôtes één uur op kamertemperatuur komen. Verwijder de verpakking en dep ze droog.
Stap 2
Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.
Stap 3
Halveer de paprika, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd de paprika aan de binnenkant in dunne repen en daarna in kleine blokjes.
Stap 4
Pel de rode uien en halveer ze, snijd met de punt van een koksmes de ui in.
Stap 5
Draai de ui op de snijplank en snij de ui in ragfijne blokjes.
Stap 6
Hak de bladpeterselie, koriander, knoflook en rode peper ragfijn.
Stap 7
Voeg achtereenvolgens een scheut olie en een theelepel komijnpoeder toe, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
Stap 8
Is alles geroerd, voeg dan zoveel olijfolie toe tot alle ingrediënten nét onder de olie staan. Er ontstaat een beetje lobbige salsa. Dit is je basis voor de chimichurri.
Stap 9
De chimichurri is in een afgedekte pot nog een paar dagen houdbaar in de koelkast en wordt alleen maar lekkerder!
Stap 10
Verwarm de boter totdat deze kleurt. Strooi peper en zout op het vlees. Bak twee entrecôtes aan beide kanten drie minuten. Laat de entrecotes enigszins afkoelen op een bakplaat.
Stap 11
Herhaal bovenstaande twee stappen voor de andere entrecôtes.
Stap 12
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 13
Punt de boontjes, snijd ze in stukjes van 2-3 cm en kook ze net niet gaar. Houd de boontjes apart.
Stap 14
Bereid de stoomkrieltjes in de magnetron. Lees de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 15
Doe de entrecôtes in de oven gedurende 3-4 minuten.
Stap 16
Beleg de bovenzijde van de entrecote met aangemaakte chimichurri en druk het zachtjes aan. Snijd de entrecote in 5-6 gelijke stukken.
Stap 17
Maak de borden op met de groenten en de aardappelen en leg het vlees met de chimichurri op de boontjes, verdeel de stoomkrieltjes over het bord.