Eiersalade
Zelf eiersalade maken is makkelijk en zorgt voor een romige, smaakvolle spread zonder onnodige toevoegingen. Met dit eiersalade recept maak je in een handomdraai een heerlijke topping voor brood of toast.
- 4 personen
- eenvoudig
- 15 minuten
- lunch
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Hak of snijd de eieren in blokjes. Hak de bieslook fijn.
Stap 2
Meng het ei met de mayonaise, mosterd en bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden
Energie168 kcal
Vetten14 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten1 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten10 g
Zout0.4 g
Tips
Voeg voor een pittige smaak aan de eiersalade 1 fijngesnipperde ui toe.Vervang voor een lichtere eiersalade 1 el mayonaise door crème fraîche of Griekse yoghurt.<h4>Voorbereiding eieren</h4> Kook de eieren tot ze hard zijn (ongeveer 8-10 minuten), laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Prak of snijd ze fijn voor de perfecte structuur in de salade.<h4>Bewaaradvies</h4> Bewaar de eiersalade maximaal 2 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje. Voeg geen verse kruiden toe als je het langer wilt bewaren, want die kunnen snel verleppen.<h4>Variatietips</h4> Geef je eiersalade extra smaak met bieslook, kerriepoeder of mosterd. Voor een frissere variant kun je een deel van de mayonaise vervangen door Griekse yoghurt.