Ei in avocado met zalm
Lekker als lunch met wat brood of snack op vrijdagavond. En zo’n avocado met een eitje erin ziet er ook nog eens fantastisch uit!
- 4 personen
- gemiddeld
- 15 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Halveer de avocado's in de lengte en verwijder de pitten. Hol de avocadohelften iets verder uit en houd het vruchtvlees apart. Knijp wat citroensap erover uit en besprenkel de avocadohelften met citroensap.
Stap 2
Splits de eieren. Klop de eiwitten licht op en meng met de dille en zalm. Vul 4 avocadohelften met dit mengsel en leg in de 4 andere helften een eidooier. Zet de gevulde helften in de ovenschaal en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
Stap 3
Meng de ingrediënten voor de dressing. Snijd de radijsjes in plakjes en schep de dressing door het radijsblad. Neem de avocadohelften uit de oven. Verdeel wat radijs erover en een pluk van het radijsloof.
Stap 4
Schep de rest van het radijsloof, de radijsplakjes en uitgeholde avocadostukjes ernaast.