Ei in avocado met zalm

Lekker als lunch met wat brood of snack op vrijdagavond. En zo’n avocado met een eitje erin ziet er ook nog eens fantastisch uit!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 15 minuten
  • voorgerecht
Ei in avocado met zalm

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170ºC. Halveer de avocado's in de lengte en verwijder de pitten. Hol de avocadohelften iets verder uit en houd het vruchtvlees apart. Knijp wat citroensap erover uit en besprenkel de avocadohelften met citroensap.

Stap 2

Splits de eieren. Klop de eiwitten licht op en meng met de dille en zalm. Vul 4 avocadohelften met dit mengsel en leg in de 4 andere helften een eidooier. Zet de gevulde helften in de ovenschaal en bak circa 15 minuten in het midden van de oven.

Stap 3

Meng de ingrediënten voor de dressing. Snijd de radijsjes in plakjes en schep de dressing door het radijsblad. Neem de avocadohelften uit de oven. Verdeel wat radijs erover en een pluk van het radijsloof.

Stap 4

Schep de rest van het radijsloof, de radijsplakjes en uitgeholde avocadostukjes ernaast.

Voedingswaarden

Energie565 kcal
Vetten49 g
waarvan: verzadigd vet7 g
Koolhydraten7 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten19 g
Zout1.5 g

Trefwoorden

familieweekendbrunchpasenspeciale dagenlentevisovengerechtlunchgroente

Tips

Vul uitgeholde broodjes in plaats van avocado's.Vervang de dille in dit recept door bieslook.Neem hamreepjes in plaats van zalm.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.