Egg drop soup

Egg drop soup, ook wel eierbloemsoep genoemd, is een Chinese soep op basis van bouillon en ei. Makkelijk om te maken: in 20 minuten zet je dit bijzondere soeprecept op tafel.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Egg drop soup

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Breng de bouillon aan de kook. Meng de sesamolie, suiker en kurkuma erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Meng de maizena met 75 ml koud water. Voeg het maizenamengsel al roerend toe aan de bouillon.

Stap 3

Gebruik een pollepel om een draaikolk in de soep te roeren en druppel langzaam het ei erbij, tot alles is toegevoegd. Schep de soep in kommen en bestrooi met de bosui.

Voedingswaarden

Energie100 kcal
Vetten5 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten7 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten6 g
Zout0.9 g

Trefwoorden

doordeweekklaar in 20 minutenZonder vlees of visvegetarischsoeplunch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.