Eenpans curry-noedelbowl

Een noedel recept is het perfecte snelle recept voor doordeweeks. Dit eenpansgerecht staat in 20 minuten op tafel. Aanvallen!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Eenpans curry-noedelbowl

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de groenten circa 2 minuten op een hoge stand. Voeg de currypasta, kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook.

Stap 2

Voeg de noedels toe aan de wok en zorg ervoor dat ze net onderstaan in de saus. Voeg eventueel een scheutje water toe. Kook de noedels in circa 5 minuten gaar in de saus. Roer regelmatig door.

Stap 3

Voeg de laatste 2 minuten de peultjes toe aan de pan. Bestrooi met de koriander en pinda's. Garneer met partjes limoen en schep in kommen.

Voedingswaarden

Energie515 kcal
Vetten32 g
waarvan: verzadigd vet16 g
Koolhydraten42 g
waarvan: suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten14 g
Zout2 g

Trefwoorden

doordeweekklaar in 20 minutenZonder vlees of visvegetarischwok- en roerbakgerechtkomgerechtenveganistisch

Tips

In deze eenpans curry-noedelbowl gaat alles in één pan. Zorg ervoor dat er voldoende bouillon in de pan zit zodat de noedels onderstaan, voeg indien nodig een scheutje extra bouillon toe. In een diepe wok gaat dit beter dan in een brede hapjespan. En roer tijdens de kooktijd regelmatig door zodat de slierten gelijkmatig garen en niet aan elkaar gaan plakken. Met de groenten kun je variëren, als ze maar snel garen.

Cookies en Poiesz

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Functionele cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Wilt u weten hoe we met privacy omgaan? Zie ons privacy statement.