Dutch baby met sinaasappel en lemon curd

  • 2 personen
  • gemiddeld
  • 10 minuten
  • brunch
Dutch baby met sinaasappel en lemon curd

Ingrediënten

2 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220ºC en zet een ovenschaal erin.

Stap 2

Klop de eieren met de vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Meng de bloem, melk en gemberpoeder voorzichtig erdoor.

Stap 3

Smelt de boter in de hete ovenschaal en giet het beslag erin. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin aan de randjes en opgeblazen in het midden.

Stap 4

Serveer de ‘dutch baby' met de lemon curd, munt en sinaasappelpartjes. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Voedingswaarden

Energie505 kcal
Vetten21 g
waarvan: verzadigd vet11 g
Koolhydraten63 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten14 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

familieweekendontbijtbrunchpasenovengerecht

Tips

Maak zelf lemon curd: smelt 50 gram boter met 100 gram suiker. Voeg rasp en sap van 2 citroenen en 2 eieren toe. Kook al roerend langzaam op een lage stand tot de gewenste dikte. Zeef de lemon curd en schenk in een schone (jam)pot.Lekker met een glas mandarijn-cranberrysap van half mandarijnsap en half cranberrysap.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.