Dutch baby met sinaasappel en lemon curd
- 2 personen
- gemiddeld
- 10 minuten
- brunch
Ingrediënten
2 personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220ºC en zet een ovenschaal erin.
Stap 2
Klop de eieren met de vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Meng de bloem, melk en gemberpoeder voorzichtig erdoor.
Stap 3
Smelt de boter in de hete ovenschaal en giet het beslag erin. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin aan de randjes en opgeblazen in het midden.
Stap 4
Serveer de ‘dutch baby' met de lemon curd, munt en sinaasappelpartjes. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Voedingswaarden
Energie505 kcal
Vetten21 g
waarvan: verzadigd vet11 g
Koolhydraten63 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten14 g
Zout0.3 g
Tips
Maak zelf lemon curd: smelt 50 gram boter met 100 gram suiker. Voeg rasp en sap van 2 citroenen en 2 eieren toe. Kook al roerend langzaam op een lage stand tot de gewenste dikte. Zeef de lemon curd en schenk in een schone (jam)pot.Lekker met een glas mandarijn-cranberrysap van half mandarijnsap en half cranberrysap.