Dutch baby met asperges en gerookte zalm

Een Dutch baby is een kruising tussen een pannenkoek en een soufflé uit de oven. Maak een hartige variant met asperges, gerookte zalm en crème fraîche.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Dutch baby met asperges en gerookte zalm

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de asperges en snijd in stukjes van 5 cm. Klop de bloem, eieren en melk tot een glad beslag.

Stap 2

Leg de helft van de boter in de ovenschaal en smelt circa 3 minuten in de oven. Giet het beslag erin en bestrooi met de helft van de asperges. Bak circa 20 minuten in de oven, tot het beslag helemaal is opgeblazen. Verlaag de oventemperatuur naar 150ºC en bak nog 5 minuten verder.

Stap 3

Verhit een koekenpan op middelhoge stand en smelt hierin de rest van de boter. Voeg de overige asperges toe en bak ze in 5-8 minuten beetgaar. Top de gesouffleerde pannenkoek met de crème fraîche, dille, gebakken asperges en gerookte zalm.

Voedingswaarden

Energie495 kcal
Vetten30 g
waarvan: verzadigd vet16 g
Koolhydraten29 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten25 g
Zout1.3 g

Trefwoorden

doordeweeklentevisHeld van de maandovengerechtslankovenschotel

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.