Driekazen-quiche met waldorfsalade
Waarom maar één kaas gebruiken in een hartige taart als het ook met drie kan? Deze quiche met roquefort, gruyère en geitenkaas is perfect voor elke kaasliefhebber.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Meng de bloem met de boter en 1 eidooier. Wrijf de boter door de bloem en kneed tot een net samenhangend deeg. Voeg eventueel een paar druppels koud water toe. Verpak het deeg in folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bedek de ingevette quichevorm ermee. Zet weer 30 minuten in de koelkast of 15 minuten in de diepvries.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Leg een vel bakpapier in de quichevorm en vul met de blindbakvulling. Zet in de oven en bak de bodem circa 20 minuten blind. Verwijder het bakpapier met de steunvulling. Bestrijk het deeg met eidooier en bak 5 minuten verder.
Stap 2
Klop intussen 150 gram crème fraîche met de overige eidooiers, het ei en een snuf nootmuskaat glad. Verdeel de kazen over de taartbodem. Giet het eimengsel erbij en bak weer 30-35 minuten verder in de oven, tot de vulling net gestold is. Laat een beetje afkoelen.
Stap 3
Meng intussen de ingrediënten voor de salade met de overige crème fraîche. Snijd de quiche in stukken en serveer met de waldorfsalade.