Driekazen-quiche met waldorfsalade

Waarom maar één kaas gebruiken in een hartige taart als het ook met drie kan? Deze quiche met roquefort, gruyère en geitenkaas is perfect voor elke kaasliefhebber.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Driekazen-quiche met waldorfsalade

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Meng de bloem met de boter en 1 eidooier. Wrijf de boter door de bloem en kneed tot een net samenhangend deeg. Voeg eventueel een paar druppels koud water toe. Verpak het deeg in folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bedek de ingevette quichevorm ermee. Zet weer 30 minuten in de koelkast of 15 minuten in de diepvries.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170ºC. Leg een vel bakpapier in de quichevorm en vul met de blindbakvulling. Zet in de oven en bak de bodem circa 20 minuten blind. Verwijder het bakpapier met de steunvulling. Bestrijk het deeg met eidooier en bak 5 minuten verder.

Stap 2

Klop intussen 150 gram crème fraîche met de overige eidooiers, het ei en een snuf nootmuskaat glad. Verdeel de kazen over de taartbodem. Giet het eimengsel erbij en bak weer 30-35 minuten verder in de oven, tot de vulling net gestold is. Laat een beetje afkoelen.

Stap 3

Meng intussen de ingrediënten voor de salade met de overige crème fraîche. Snijd de quiche in stukken en serveer met de waldorfsalade.

Voedingswaarden

Energie1045 kcal
Vetten77 g
waarvan: verzadigd vet42 g
Koolhydraten53 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Trefwoorden

doordeweekZonder vlees of visvegetarischovengerechtsaladequiche

Tips

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.