Double American burger met spicy coleslaw

Amerikanen houden van eten, veel eten. Het liefst samen met anderen. Zo ontstaan er vaak spontaan barbecue party’s met de buren. Maak deze lekkere Amerikaanse burger voor een hamburgerparty!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Double American burger met spicy coleslaw

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Steek de barbecue aan.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Bestrooi voor de coleslaw de witte kool in een vergiet met 1 theelepel zout. Spoel kokend heet water erover en spoel na met koud water. Laat uitlekken. Meng de rest van de ingrediënten voor de salade door de uitgelekte kool en zet apart.

Stap 2

Meng voor de burgers het gehakt met zout en peper. Vorm tot 8 bollen en druk plat tot schijven. Leg in de koelkast om op te stijven.

Stap 3

Breng de azijn, suiker, dille en 50 ml water aan de kook en giet deze dressing over de komkommer. Halveer de broodjes en rooster ze 2 minuten op de barbecue met de snijkant naar beneden. Houd apart.

Stap 4

Gril de hamburgers 4-6 minuten en keer halverwege om. Leg de laatste 2 minuten het ontbijtspek erbij. Verdeel wat blaadjes sla over de onderste helft van de broodjes. Leg daarop een hamburger, wat uitgeknepen komkommer, uienringen, de tweede hamburger, piccalilly en ontbijtspek. Leg de bovenste helften van de broodjes erop en steek vast met een prikker. Serveer met de coleslaw.

Voedingswaarden

Energie620 kcal
Vetten35 g
waarvan: verzadigd vet11 g
Koolhydraten39 g
waarvan: suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout1.5 g

Trefwoorden

vleesfamilieweekendzomerbbqburgersgroente

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.