Cruffins met jam
Een cruffin is een kruising tussen een croissant en een muffin. Het beste van beide werelden dus. Combineer ze met jam voor een heerlijk (paas)ontbijt!
- gemiddeld
- 20 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif holtes van een muffinvorm in met bloem. Open het blikje croissantdeeg en spreid de deeglap uit over het werkvlak. Snijd de recht aangegeven lijnen in en snijd deze stukken in de lengte doormidden. Negeer de schuin aangegeven lijnen. Je hebt nu 6 repen.
Stap 2
Bestrijk 2 repen met frambozen- of aardbeienjam, 2 repen met abrikozenjam en 2 repen met bosbessenjam. Rol de repen op en leg ze met de gerolde spiraal omhoog in de muffinvorm. Bestrijk met losgeklopt ei en bak in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.