Cruffins met hazelnootpasta
Hoe lekker zien deze cruffins met hazelnootpasta eruit? Dit recept is perfect voor het kerstontbijt en zal goed in de smaak vallen bij de kids. Bovendien heb je het recept binnen tien minuten in de oven staan!
- eenvoudig
- 10 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de noten fijn. Rol het croissantdeeg uit. Snijd in 3 gelijke rechthoeken van elk 2 driehoekjes deeg aan elkaar. Druk de stippellijn van elk rechthoek dicht.
Stap 2
Besmeer de stukken deeg met hazelnootpasta en bestrooi met ½ van de hazelnoten. Rol elk stuk deeg vanaf de lange zijde op tot een lange rol. Snijd de rol in de lengte door, rol elk stuk op tot een slakkenhuis en leg het in een holte van de muffinvorm. Maak zo 6 cruffins.
Stap 3
Bestrooi met de rest van de hazelnoten en bak in 20 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Bestrooi met de poedersuiker.