Cruffins met hazelnootpasta
Hoe lekker zien deze cruffins met hazelnootpasta eruit? Dit recept is perfect voor het kerstontbijt en zal goed in de smaak vallen bij de kids. Bovendien heb je het recept binnen tien minuten in de oven staan!
- eenvoudig
- 10 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het croissantdeeg helemaal uit. Snijd het deeg in 3 rechthoeken van steeds 2 driehoekjes deeg aan elkaar. Druk deze 2 driehoekjes op de stippellijn goed tegen elkaar aan, zodat je een rechthoek krijgt en de stippelrand gesloten is.
Stap 2
Bestrijk de rechthoeken met hazelnootpasta en bestrooi met de helft van de hazelnoten. Rol het deeg vanaf de lange kant op. Snijd vervolgens elke rol met een scherp mes in de lengte door de helft. Leg de opengesneden kant boven en bestrooi met de overige hazelnoten.
Stap 3
Leg elk rolletje deeg in een holte van de muffinvorm en bak in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en bestrooi naar smaak met poedersuiker.